۱۳۹۳ آذر ۱۶, یکشنبه

مصادیق بدحجابی زمستانی بعد از چکمه کلاه مایه "تبرج" شد


در شرایطی که سایت های امنیتی "حصر، حجاب و فیلترینگ" را "استراتژی جدید فتنه گران" معرفی کرده و آن را به "اتاق فکری" به نام "استراسبورگ" نسبت داده اند،نیروی انتظامی دیروز بار دیگر بر مسئله برخورد با بدحجابی زمستانی تاکید و از زبان رئیس پلیس امنیت اخلاقی آنچه را که "مصادیق بدپوششی و بدحجابی در فصل زمستان" می نامد، تعیین کرد.
سرهنگ محمد مسعود زاهدیان گفته: "گشت‌های امنیت اخلاقی در سطح جامعه فعالیت پررنگ تری خواهند داشت و افراد بد پوششی که ضوابط عمومی عفاف و حجاب را در جامعه رعایت نمی‌کنند از طریق واحدهای پلیس امنیت اخلاقی مورد پیگرد قرار گرفته و برخوردهای مشاوره‌ای و آموزشی با آنان می شود".
او افزوده است: "برخورد با خودنمایی و هنجارشکنی وظیفه جاری پلیس است و عفاف و حجاب در جامعه تعریف شده و ممکن است لباسی دارای پوشیدگی باشد اما مایه تبرج و خودنمایی بوده و عفت عمومی را مورد هدف قرار دهد. مصادیق حجاب که مورد پذیرش ضوابط شرعی و عرفی است، مشخص بوده و افراد نباید با لباس های بدن نما عفت عمومی را جریحه دار کنند که در این صورت مورد پیگرد قرار می گیرند".
او مصادیق "بدپوششی" را هم ذکر کرده و گفته: "بطور حتم کلاه حجاب کاملی برای بانوان محسوب نمی شود و با استفاده کنندگان مانتوهای کوتاه، تنگ و منقوش به تصاویر نامأنوس با فرهنگ ایرانی و ساپورت های بدن نما و منقش به طرح های مبتذل برخورد شده و در صورت مواجهه گشت های پلیس، این افراد برای اصلاح وضع ظاهری خود به مقرهای تعیین شده، هدایت می شوند".
گفتنی اینکه چکمه زنانه که سال گذشته به عنوان "خودنمایی و مایه تبرج" شناخته شده بود،در فهرست امسال قرار ندارد.
 واژه "تبرج" برای نخستین بار چند سال قبل، از زبان احمدرضا رادان، جانشین وقت فرمانده نیروی انتظامی و در توجیه ممنوعیت پوشیدن چکمه برای زنان در زمستان به کار رفت و منجر به سلسله واکنش های گسترده ای در میان حقوقدانان، روحانیون و روزنامه نگاران شد.
او گفته بود: "در اجراي طرح امنيت اجتماعي ملاك ما شرع است نه عرف و بنابراين پوشيدن چكمه‌هاي بلند چه مشكلي خواهد داشت. قرار گرفتن شلوار در داخل پوتين‌هاي بلند ايجاد تبرج (خودنمايي به نامحرم) مي‌كند و بنابراين از لحاظ شرعي نيز مشكل دارد".
همان زمان، نعمت احمدی، حقوقدان که از شنیدن این واژه به عنوان یکی از مصادیق مجرمانه تعجب کرده بود، در یادداشتی در روزنامه توقیف شده "اعتماد ملی" نوشت: "شاید سردار رادان کلمه تبرج را انتخاب کرده است تا شنونده فکر کند که معنای بسیار بدی دارد و در پناه این معنای بد است که باید به شیوه لباس پوشیدن زمستانی زنان ایراد گرفت. حال مانده‌ام حیران که به دانشجویان چه بگویم از برخورد با شیوه لباس پوشیدن زمستانی که سردار رادان به آن تبرج گفته‌اند".
جمعی از نمایندگان مجلس نیز در یک نظرخواهی در روزنامه اعتماد، پوشیدن چکمه را از مصادیق بدحجابی ندانسته بودند.
با این حال، احمد رضا رادان با وجود اعتراضات درباره عدم وجود منابع شرعی برای این ادعا، بر لزوم برخورد با زنانی که در زمستان چکمه می پوشند، اصرار کرد و گفت: "چندي پيش يكي از خبرنگاران پرسشي درباره مصاديق شرعي برخورد با بد پوششي مطرح كرد كه ما نيز در جواب موضوع «تبرج» را مطرح كرديم. بحث نيروي انتظامي اينست كه اجراي قانون حتما بايد با مباني محكمي انجام شود. برخي همكاران نيز از من به خاطر طرح اين موضوع ايراد گرفتند؛ البته ما نمي‌خواهيم وارد آن حوزه شويم، چرا كه علماي بزرگ بايد درباره آن نظر دهند. اگر هم موضوع، «تبرج» نباشد، باز هم پوشيدن چكمه‌هاي بلند، آن گونه كه برخي استفاده مي‌كنند، اشكال دارد".
گفتنی ست، هفته گذشته تمامی سایت های محافظه کار، مطلبی را به اشتراک گذاشتند از کشف یک حلقه جدید در اپوزیسیون به نام "اتاق فکر استراسبورگ" خبر می داد که قصد دارد تمامی انتقادها به حکومت را بر حول سه محور حجاب، فیلترینگ و حصر ساماندهی کند.
در این مطلب آمده بود: "اتاق فكر فراريان ستاد ميرحسين موسوي با همراهي سازمان منافقين و راهبري هاي سرويس هاي اطلاعاتي غربي براي تمركز بر موضوعات اجتماعي چندي است مشغول نقش آفريني در عرصه عمومي است.اين اتاق فكر، اتاق فكر «استراسبورگ» نام گرفته است. از لحاظ استراتژيك و خط مشي، سه موضوع، تااطلاع ثانوي در اولويت اين اتاق قرار دارد: الف) حصر، ب) حجاب، ج) فیلترینگ".
این گزارش در پایان توصیه کرده بود که فشارها بر مردم از طریق افزایش حجاب و فیلترینگ تشدید شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر